Stichting Denim Day NL

Stichting Denim Day NL heeft de missie om bewustwording te stimuleren aangaande seksuele grensoverschrijding en te belichten hoe we gezamenlijk hieraan een halt kunnen toeroepen.

Lees meer

Visiestuk

Seksuele grensoverschrijding is niet zomaar een probleem; het is een rauwe epidemie die onze samenleving keer op keer schaamteloos raakt. Al decennia te lang. Aanvankelijk reageerden we vol ongeloof bij het horen van de eerste berichten: “Hoe is dit mogelijk?” Maar al snel werd de stilte overheersend, niet omdat de verbazing wegebde, maar omdat de realiteit insloeg: het gebeurt overal. Geen enkele branche, sector, opleiding of zorginstelling blijft gespaard. Het is diep in onze samenleving geworteld – een ongemakkelijke, maar bittere waarheid. Dit heeft ons geïnspireerd: Bij Stichting Denim Day NL staan wij vastberaden aan de frontlinie, met een grote toewijding om het urgente probleem van seksuele grensoverschrijding resoluut aan te pakken.

Het is tijd voor actie: We gaan niet langer meer wachten

Het is geen tijd meer voor verbazing of passiviteit. We hebben te vaak gezien hoe duidelijke signalen en zelfs concrete rapporten werden genegeerd of weggestopt. Deze passiviteit moet stoppen. De vraag is niet langer “Wie gaat ingrijpen?” maar “Hoe gaan wij ingrijpen?”. Wachten op reacties of onderzoeken is niet meer genoeg. Wij bij Stichting Denim Day NL willen actie ondernemen!

Bewustwordingscampagnes:

In de media, op scholen, bedrijven en in de gemeenschap lanceren we campagnes die het belang van respect voor seksuele grenzen onderstrepen.

Samenwerkingen Versterken:

Door nauwe banden te smeden met experts en andere organisaties, vergroten we ons bereik en maken we onze initiatieven effectiever.

Online Platform:

Een veilige plek waar men informatie vindt, ervaringen deelt en hulp zoekt over seksuele grensoverschrijding.

Met deze stappen streeft Stichting Denim Day NL ernaar om seksuele grensoverschrijding te bestrijden en een veiligere omgeving voor allen te creëren.

denim day logo

DenimDay.nl is een stichting geïnspireerd op de wereldwijde Denim Day campagne. De realisatie is handen van Media Luna Tell a Story. Voor meer informatie: info@denimday.nl

Wil je de Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in: