Iedereen in Denim op Denim Day

Denim Day NL is onderdeel van een wereldwijde beweging!

Programma 19 April

Op 19 april 2024 zal Nederland een krachtig standpunt innemen tegen seksuele grensoverschrijding. Voor de allereerste keer wordt Denim Day in ons land georganiseerd, een evenement dat zijn oorsprong vindt in een wereldwijde beweging. Deze dag staat in het teken van protest en bewustwording, en het spreekt de maatschappij aan om gezamenlijk actie te ondernemen tegen deze urgente problematiek van Seksuele Grensoverschrijding!

Mars door Amsterdam:

Op 19 april 2024 wordt een mars georganiseerd waarbij deelnemers in denim lopen om een sterk signaal af te geven tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er is een speciale oproep aan sectoren met uniformen (zoals politie, zorg en vervoer) om in gedeeltelijke denim deel te nemen, om aan te tonen dat seksueel grensoverschrijdend gedrag in alle sectoren voorkomt en dat het moet stoppen.

Afsluitevent en Sprekers:

Na de mars wordt een indrukwekkend en feestelijk event georganiseerd om te vieren dat de eerste keer Denim Day heeft plaatsgevonden en dat we met elkaar in actie zijn gekomen.

 

Er zullen ook prominente sprekers aanwezig zijn die hun inzichten en ervaringen delen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en het belang van het aanpakken van dit maatschappelijke probleem.

Waarom Denim Day Nederland

Nederland werd opgeschrikt door talloze berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat begon als een ogenschijnlijk probleem onder BN’ers, bleek diep in onze samenleving geworteld. Seksuele grensoverschrijding is overal: in media, politiek, sport en meer. Wij gaan niet wachten tot er onderzoekscommissies met rapporten komen waaruit weer advies rapporten moeten ontstaan. Met Denim Day gaan wij alvast zelf aan de slag want dit moet veranderen!

Voor wie is Denim Day NL?

Denim Day NL is voor iedereen die streeft naar een einde aan seksuele grensoverschrijding. Het gaat niet enkel om slachtoffers of daders, maar om ons allemaal. We maken allemaal deel uit van werkplekken, scholen en gemeenschappen waar dit onderwerp relevant is. Alleen door gezamenlijk actie te ondernemen en elkaar verantwoordelijk te houden, kunnen we echte verandering bewerkstelligen en een samenleving creëren waar respect en veiligheid centraal staan. Ons doel? Een toekomst zonder seksuele grensoverschrijding. Doe je mee?

denim day logo

DenimDay.nl is een stichting geïnspireerd op de wereldwijde Denim Day campagne. De realisatie is handen van Media Luna Tell a Story. Voor meer informatie: info@denimday.nl

Wil je de Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in: