De organisatie

Als organisatie zijn we niet alleen geraakt door de verhalen over seksueel overschrijdend gedrag die we in de media tegenkomen; we zijn ook woest, verbolgen en verbaasd. Het is bijna onvoorstelbaar dat in onze hedendaagse samenleving dit een zo diep geworteld en alomtegenwoordig maatschappelijk probleem is. Deze realiteit is ronduit absurd.

We hadden ervoor kunnen kiezen om in deze verbolgenheid en verontwaardiging te blijven steken, verlamd door de omvang van het probleem. Maar we realiseerden ons al snel dat verontwaardiging alleen niets teweegbrengt. Woede en verbazing zijn waardevolle emoties, maar ze zijn pas krachtig als ze worden omgezet in actie.

Missie

Bij Denim Day NL zetten we ons in om seksueel grensoverschrijdend gedrag structureel en effectief aan te pakken. Met Denim Day als ons jaarlijkse hoogtepunt richten we ons op dialoog, bewustwording en collectieve actie om een samenleving te creëren waarin ieder individu wordt gerespecteerd en veiligheid de norm is.

Visie

We streven naar een wereld zonder seksueel grensoverschrijdend gedrag, waarin elke generatie beter geïnformeerd en bewuster is dan de vorige. Een wereld waarin Denim Day niet slechts een herinnering is aan de strijd, maar een viering van de voortdurende vooruitgang en de kracht van een verenigde gemeenschap die gezamenlijk optreedt tegen onacceptabel gedrag.

Het Team

Nathalie Toisuta

Initiatief nemer, producent en voorzitter Stichting Denim Day NL

Nathalie Toisuta is tevens regisseur en eigenaar van het productiebedrijf Media Luna

Tom Kwant

Strategie en campagne

Eigenaar communicatiebureau Link.nl

Debbie Prijs

Strategie en Campagne

Ook is Debbie Prijs projectleider bij Stoptober

Sara Dekker Alaoui

Adviseur Denim Day

Expert Seksueel Geweld en Grensoverschrijdend Gedrag en Oprichter the Safe Space Club. Lees meer

Sabine Meulenbeld

Adviseur voor Inhoudelijke Expertise

Deskundige op het gebied van Seksuele Grensoverschrijding en Seksueel Geweld. Lees Meer
Equallab

Rick Davy

Adviseur

Organisator Denim Day New York Rick Davy heeft tevens een Stichting waarin hij allerlei maatschappelijke doelen koppelt aan mode. Rick is van mening dat mode de brug kan zijn naar het bespreekbaar maken van veel problemen en taboes kan doorbreken. Lees meer over zijn organisatie.

Trudy Giordano

Organisatie en fotografie Denim Day Brooklyn New York

Trudy is al een aantal jaren betrokken bij zowel de Brooklyn Fashion Week als Denim Day. Zij komt oorspronkelijk uit Nederland en kijkt mee hoe Denim Day goed vertaald kan worden naar Nederland. Lees meer

Runway Diva Shay

Model Brooklyn Fashion Week – deelnemer Denim Day New York

Diva is al sinds haar 5e model en coacht ook modellen. Zij adviseert modellen ook hoe om te gaan met grensoverschrijdend gedrag van fotografen of assistent fotografen. Het belangrijkste is dat je je veilig moet voelen.

Neferttiti

Model Brooklyn Fashion Week – deelnemer Denim Day New York

Nerferttiti wil iedereen in Nederland uitnodigen om mee te doen aan Denim Day in Nederland! Zij vindt het belangrijk dat je je uitspreekt en je in gaat zetten om de wereld vrij te maken van Seksuele Grensoverschrijding.

Dominique Laveau

Model Brooklyn Fashion Week – Deelnemer Denim Day New York

Dominique vindt het belangrijk om je uit te spreken. Zij adviseert modellen om iemand op te zoeken als je je niet comfortabel voelt en dat van tevoren uit te spreken. Zij zegt over grensoverschrijding: Ik denk dat het een vorm van controle is.

denim day logo

DenimDay.nl is een stichting geïnspireerd op de wereldwijde Denim Day campagne. De realisatie is handen van Media Luna Tell a Story. Voor meer informatie: info@denimday.nl

Wil je de Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in: