Programma Denim Day NL

Denim Day NL

Denim Day NL vraagt organisaties, bedrijven, studenten en mensen die zich willen uitspreken tegen Seksuele Grensoverschrijding om op 20 april 2024 een modestatement te maken door op Denim Day spijkerbroeken te dragen.

Het programma voor Denim Day in Nederland staat nog niet vast dus houd onze website in de gaten of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Op dit moment staan de volgende activiteiten gepland.

Activiteiten op Denim Day

Spreek je uit: ervaringsdeskundigen aan het woord

Mensen die met seksueel overschrijdend gedrag te maken hebben gehad delen hun verhaal met het publiek. Hoe is het begonnen, welke keuzes hebben ze gemaakt en wat willen zij anderen meegeven?

In gesprek: beleidsmakers en werkgevers op zoek naar oplossingen

Hoe voorkom je seksueel overschrijdend gedrag? Wat doe als je als je het ziet gebeuren? Hoe begeleid je werknemers die het overkomt? Hoe creëer je een veilige werkomgeving? Belangrijke vragen waarover ervaringsdeskundigen, beleidsmakers, psychologen en anderen met elkaar in debat gaan.

Laat je horen: campagne!

In verschillende winkels en via de website van Denim Day is de Denim Bracelet te koop. Deze is speciaal ontworpen voor Denim Day. Het is gemaakt van denim reststof. Een deel van de opbrengst wordt ingezet om de campagne en acties voor Denim Day te ontwikkelen en uit te voeren. Zo is de Denim Bracelet het symbool voor de boodschap; er is nooit een excuus voor seksueel overschrijdend gedrag.

Laat je zien: een spetterende modeshow

Denim Day eindigt met een modeshow waarin Denim centraal staat! Modellen laten door middel van speciaal voor deze dag ontworpen fashion zien dat zij er mogen zijn zoals ze zijn. De vrouwelijke en mannelijke modellen maken een statement; een strakke jeans is geen alibi.

denim day logo

DenimDay.nl is een stichting geïnspireerd op de wereldwijde Denim Day campagne. De realisatie is handen van Media Luna Tell a Story. Voor meer informatie: info@denimday.nl

Wil je de Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in: