post-thumbnail

Facts & figures

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is diep geworteld, ook in de Nederlandse maatschappij: 53 procent van de vrouwen is ooit lastig gevallen en 22 procent was minstens één keer slachtoffer van seksueel geweld. Een op de vier vrouwen zwijgt wat ze heeft meegemaakt. De helft van zowel de mannen als de vrouwen die slachtoffer werden van seksueel ongewenst gedrag bleef daar gevolgen van ondervinden.

Uit recent onderzoek door het CBS en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) blijkt onder meer dat de helft van de Nederlandse vrouwen tot 24 jaar recentelijk te maken heeft gehad met seksuele intimidatie of geweld.

Jaarlijks krijgen zo’n 100.000 jongeren en kinderen te maken met online seksueel grensoverschrijdend gedrag of misbruik. Slecht een klein deel van de jongeren durft hierover te praten en nog minder slachtoffers komen in beeld bij de hulpverlening.

Wist je dat überhaupt door alle vormen van grensoverschrijding 1,2 miljoen mensen thuis zitten? Of wist je dat Grensoverschrijding de BV Nederland een slordige 30 Miljard kost? Dat het ook gewoon een Business is?

denim day logo

DenimDay.nl is een stichting geïnspireerd op de wereldwijde Denim Day campagne. De realisatie is handen van Media Luna Tell a Story. Voor meer informatie: info@denimday.nl

Wil je de Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in: